Blog

Leiderschap in één ademhaling

Durf met het niets te zijn. Er ontstaat altijd iets. Durf te laten ontstaan, in plaats van eraan te trekken. Aan jezelf te trekken, aan jouw mensen te trekken, aan de organisatie te trekken.

De ruimte geven om te laten ontstaan. Jezelf de ruimte geven, om er van een afstand naar te kijken. Meer zien dan dat je er midden in zit of heel dichtbij staat. Even achterover durven leunen. Daardoor zien en overzien.

Ook van een afstandje naar jezelf kunnen kijken, jezelf observeren, voelen wat er is. ‘The mind observes the mind’; uit de wirwar van gedachten en emoties kunnen komen en zien wat er met jou en in jou gebeurt. Inademen wat er is en omarmen wat er is. Even stilstaan en vanuit die stilte verder gaan. Een fractie van een seconde de rust voelen, soms zelfs de oneindigheid voelen, de oneindigheid van mogelijkheden. Jouw hoofd weer helder. Dan ontstaat er iets, een idee, een beweging, waar je mee verder kan. Je weet wat je wilt doen of juist wilt laten.

Jouw mensen de ruimte durven geven. Ruimte creëren in jouw organisatie. Ruimte om adem te halen, ruimte om stil te staan, achterover te leunen en van daaruit actie te ondernemen. Slimmer werken, de juiste dingen doen in plaats van vooral heel veel doen. Inademen om weer te kunnen uitademen. Van binnen naar buiten en weer terug naar binnen.

Jouw mensen aanmoedigen om de stilte, soms één ademhaling bewust te nemen. Even niets, om naar binnen te kijken, om te voelen wat er echt is, om te reflecteren of om de ander en zichzelf even echt te zien. Ook in een gesprek of tijdens een meeting. Juist dan. Er ontstaat altijd iets; begrip voor de ander, ineens een inkijk in de situatie, ruimte voor een ander. Soms is niets doen zelf de oplossing. Stilstaan om verder te komen.

Food for the Soul by Love for Leadership.

‹ Terug naar overzicht

Love for Leadership

Kantoren in
Amsterdam, Rotterdam
en Den Haag.

Contactformulier

Altijd welkom om contact op te nemen!

Ontwerp: Reclameloods Rotterdam B.V. Development: Illusiv