Blog

Leiderschap = Vrijheid

Ik heb je lief is vrijheid. Vrijheid om iemand echt te zien, vanuit jouw hart te voelen dat je om iemand geeft. Zonder verplichtingen, zonder verwachtingen.

Geen binding, maar verbinding. In vrijheid. Iemand niet hoeven te hebben, bezitten. Iemand wel helemaal zien, zien wie hij of zij werkelijk is. Niet vanuit de veelal zware emotie van het willen hebben, het missen, het verwachten, de teleurstelling, de pijn. Wel vanuit de puurheid en lichtheid van het hart.

Leiderschap is ook vrijheid. Vrijheid om jezelf te zijn, in al jouw hoedanigheden, als vrouw of man, als ouder, als kind, als partner, als vriend of vriendin, als collega en als leider. Leiderschap betekent innerlijk leiderschap, jezelf leiden naar waar jij naartoe wilt. In vrijheid. Leiderschap in organisaties is niet alleen jezelf leiden, maar ook anderen leiden naar waar jullie gezamenlijk naartoe willen, waar jullie als organisatie naartoe willen. In vrijheid, zonder dwang. In verbinding met jouw mensen, niet in binding. Verbonden in plaats van gebonden. Leiderschap is vrijheid nemen en vrijheid geven.

Ik heb je lief in leiderschap is in de eerste plaats jezelf liefhebben, jezelf leiden, niet lijden. Door vanuit binnen te leiden, vanuit jezelf in plaats van vanuit wat je denkt hoe het hoort of vanuit wat anderen verwachten. Ik heb je lief is ook degenen die jij leidt helemaal zien, zien wie ze zijn. Natuurlijk met de verantwoordelijkheden die je ze geeft en die ze nemen. Met ze verbinden in plaats van ze te binden. In vrijheid om ze te laten zijn wie ze zijn, om ze in vrijheid in hun kracht te zetten. En daarmee de organisatie in haar kracht te zetten. En jezelf, als leider en als mens.

Food for the Soul by Love for Leadership.

‹ Terug naar overzicht

Love for Leadership

Kantoren in
Amsterdam, Rotterdam
en Den Haag.

Contactformulier

Altijd welkom om contact op te nemen!

Ontwerp: Reclameloods Rotterdam B.V. Development: Illusiv